Nöt & Mjölk

IP-certifiering för nöt och mjölk ger en produktion med högre livsmedelssäkerhet, bättre djuromsorg och minskad miljöpåverkan.

På så sätt blir det enklare för konsumenterna att välja och enklare för producenterna att uppfylla konsumenternas förväntningar.

Certifieringar för Nöt- & Mjölkproduktion

För dig som arbetar med nöt- och mjölkproduktion erbjuder IP-certifieringen två nivåer som hjälper dig att kvalitetssäkra din produktion på ett strukturerat och effektivt sätt.

IP-standarden har tre nivåer med ökande ambitionsgrad, för att passa företag med olika behov.

IP Nöt & Mjölk Grundcertifiering

IP Grund Nöt & Mjölk säkerställer att din verksamhet uppfyller lagkrav inom livsmedelssäkerhet och djuromsorg. Det är grunden för en trygg och ansvarsfull uppfödning och produktion.

Denna certifiering är en utmärkt början för dig som vill påbörja din resa mot kvalitetssäkring och samtidigt uppfylla marknadens baskrav.

IP Sigill Nöt & Mjölk

När du är redo att utvecklas vidare erbjuder IP Sigill Nöt & Mjölk nästa nivå. Här byggs grundkraven ut med högre ambitioner. Ökat fokus läggs på djuromsorg och miljöhänsyn, samtidigt som livsmedelssäkerheten förstärks ytterligare.

Med denna nivå visar du att din uppfödning och produktion inte bara möter dagens krav utan också är anpassad för en mer hållbar framtid och de höga förväntningarna från konsumenter som söker efter premiumprodukter.

Tillval till IP Sigill Nöt & Mjölk

IP Sigill erbjuder tillval som ger dig möjlighet att ytterligare stärka din certifiering och öka värdet på dina produkter.

Tillval Klimatcertifiering

Klimatcertifiering ger dig möjlighet att minska din klimatpåverkan på ett konkret och ansvarsfullt sätt – utan att tumma på djurens välmående.

Du får stöd i att göra smarta och effektiva val, som att använda klimatcertifierat foder, byta ut fossil energi mot förnybara alternativ och hantera kväve på ett mer hållbart sätt. Dessa åtgärder gör verklig skillnad för klimatet samtidigt som de stärker din produktion.

Tillval Naturbeteskött

Naturbetesmarker har skapats av betesdjur och människa under århundraden och ligger ofta i övergången mellan åker och skog eller mellan strand och åker. Dessa marker är otroligt artrika och därmed viktiga för vår biologiska mångfald. Det mest effektiva sättet att bevara dem är med betande mular.

Reglerna innebär att djuren ska beta på naturbetesmarker minst halva betesperioden.

Våra märkningar

Våra märkningar är ett effektivt sätt för våra kunder att visa att de uppfyller höga krav på hållbarhet och kvalitet.

Alla certifierade företag har rätt att använda IP märket. För att använda Svenskt Sigillmärket på sina produkter krävs en certifiering på Sigillnivån.

Läs mer om våra märkningar här

Frågor & Svar